iPad als leermiddel

In september 2012 zijn wij gestart met het gebruik van een iPad voor elke leerling. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde van de iPad als leermiddel.

Om het voor iedereen financieel haalbaar te maken, kan je kiezen tussen twee systemen. Je kunt een iPad aankopen of instappen in een huursysteem. Indien je een iPad wenst aan te kopen via de school, dan kan dat. Indien je kiest voor een huursysteem, dan huur je een iPad wifi (128 Gb – kleur: spacegrijs) voor de prijs van 180 euro, verspreid over 4 termijnen van 45 euro (inclusief hoes).

Als je je iPad koopt of huurt kan je aansluiten bij een all-riskverzekering van de school die alle mogelijke materiële schade dekt aan de iPad, veroorzaakt of school of buiten de school. De prijs is 21 euro per schooljaar. Er is wel een vrijstelling van 75 euro bij schade. Mocht de prijs van de verzekering volgend schooljaar wijzigen, dan lees je dit in het nieuwe schoolreglement.

We stellen voor elke leerling gratis een kluisje ter beschikking waarin de iPad moet opgeborgen worden tijdens de speeltijd of tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Voor de sleutel vragen we een borg van 10 euro bij het begin van het schooljaar. Op het einde van het schooljaar wordt deze teruggegeven bij afgifte van de sleutel.