Naar Berlijn met de 5des

Algemeen

We trekken met alle vijfdes van onze school vier dagen door de stad. Onder begeleiding van de leerkrachten maak je kennis met de hoofdstad van Duitsland. We vertellen je graag meer over de geschiedenis en er is ook tijd voor ontspanning. Misschien krijg je wel zin om in de toekomst nog eens terug te gaan…

Wanneer

We vertrekken op dinsdagmorgen heel vroeg met de bus en komen vrijdagnacht laat terug en plannen deze uitstap vlak voor de paasvakantie.

Wat

Er zijn drie begeleide themawandelingen waarin de Berlijnse muur, de Tweede Wereldoorlog en het Pruisische koningshuis een belangrijke rol spelen. Voor één activiteit kan je onder andere kiezen voor een bezoekje aan de Bundestag, Berliner Unterwelten of het Pergamonmuseum.

Dit is een ultieme kans om een stukje wereldgeschiedenis van dichtbij te zien. Samen met je klas en je leerkrachten beleef je enkele een superleuke reis!

Naar Parijs met de 6des

Algemeen

Onze school heeft een lange traditie om met de leerlingen van het laatste jaar naar Parijs te gaan.

De leerkrachten werken een excursie uit op maat voor hun klassen. Onder hun deskundige begeleiding ontdekken de leerlingen de rijke cultuur van de lichtstad met haar musea, prachtige architectuur en typisch Parijse sfeer. De reis biedt de kans om de band tussen klasgenoten en titularis te versterken. De excursie heeft ook de functie van een afsluiting; ze vormt immers de laatste uitstap voor de leerlingen van het zesde jaar hun sprint naar hun einddiploma inzetten.

Wanneer

We vertrekken jaarlijks de dinsdag voor de paasvakantie en verblijven 3 nachten in de lichtstad. De vrijdag voor de paasvakantie zijn we terug thuis om de paasvakantie met een leerrijke ervaring achter de rug in te zetten.

Naar Rome met de 6des
In de paasvakantie organiseren we op onze school een reis naar Rome. De trip staat open voor alle leerlingen van het zesde jaar. We logeren in een klooster in het centrum van de stad van waaruit we bijna alles te voet doen. Elke dag staat een wandeling op het programma die telkens vertrekt vanuit een andere invalshoek. Mijnheer Vermeersch gidst de leerlingen doorheen Klassiek Rome (Colosseum, Forum Romanum, …) en het Rome van de 17de eeuw. Mijnheer Delaere is de uitgelezen gids voor het christelijk aspect van de stad (Sint-Pietersbasiliek, de catacomben, …). Mijnheer Ranson weet de leerlingen te boeien met heel wat verhalen en anekdoten over de romantische kant van Rome. De uitstap is elk jaar opnieuw een groot succes, door de prachtige omgeving, maar vooral door de grote motivatie en interesse van onze leerlingen.