Gezondheid

We vinden gezondheid en hygiëne op school belangrijk! Daarom lopen er heel wat projecten op school i.v.m. gezond leven. Ook de kok van het schoolrestaurant zorgt voor evenwichtige, gezonde maaltijden en tussendoortjes.

Tutti Frutti

Met Tutti Frutti kan je voor een klein bedrag elke week op een vaste dag proeven van een stukje seizoensfruit. Fruit is immers lekker én gezond.

Inspanning - ontspanning

Na een intensieve schooldag volgt … ontspanning. Ontspanning is minstens even belangrijk als je schoolwerk. Het doet deugd om na een stressy dag vol toetsen even stoom af te blazen op een voetbalveld of om even je zorgen weg te spoelen in het zwembad. Teken je liever of speel je gitaar? Super! Het mag, het kan, het moet!

Maar zorg voor een goede verdeling van je tijd. Na schooltijd een uurtje ontspannen én daarna studeren loont pas.

Sport op school

Onze school is een sportieve school, dat zul je snel merken. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens de pauzes en na school biedt de school je voldoende mogelijkheden om van die overtollige energie af te raken en om aan je conditie te werken.

Tijdens de schooluren

Tijdens de lesuren heeft iedereen het vak ‘lichamelijke opvoeding’. Vroeger noemden jullie dat misschien ’turnen’, maar de sport tijdens de lessen is heel wat meer dan turnen alleen. Jullie gaan ook nog voetballen, hockey spelen, zwemmen, lopen, volleyballen, baseballen en veel meer. Je kunt natuurlijk altijd voorstellen doen aan de leerkracht in kwestie.

Voor deze lessen ben je verplicht je sportkledij van de school te dragen. Dit betekent: een blauw kort broekje (voor de meisjes kan paars ook) en een T-shirt met het embleem van de school. Je draagt degelijke sportschoenen.

Na de schooluren

Op woensdagmiddag kunnen vrijwilligers deelnemen aan de scholencompetitie. Daarbij strijden verschillende scholen tegen elkaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers nemen we deel aan de competitie basketbal, voetbal, atletiek, enzovoort. Wist je trouwens dat onze school al heel wat op haar actief heeft? Meer informatie hierover kun je verkrijgen bij de LO-leerkrachten of op www.schoolsport.be.

Tijdens de pauzes

Op de speelplaats wordt er al eens een partijtje gevoetbald of gebasketbald, neem er gerust aan deel. Tijdens de middagpauzes kan je op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag (tussen 12.30 u. en 13.00 u.) deelnemen aan de middagsport. Vraag wat meer uitleg aan je LO-leerkracht als je dat graag wil doen.

Op donderdagmiddag speelt een ploeg leerkrachten tegen leerlingen. Durf jij de uitdaging aan?

Sportdag 3de jaars

Onze derdejaars vertrekken te voet naar de Beachclub in Blankenberge. Daar worden ze ondergedompeld in een mix van zee- en strandsporten. Een halve dag mogen ze zich uitleven op de zee met golfsurfen, zeeraften of aan stand up paddle doen. Daarna wordt er gewisseld en kunnen ze beachvolleyballen, kiten en nog veel meer.

Sportdag 4de jaars

Onze vierdes trekken met de fiets naar Domein aan de Plas in Brugge. Daar aangekomen bouwen ze in groep een vlot om zo tegen de andere groepen te strijden in een wedstrijd peddelen. Ze wisselen daarna hun vlot in voor een kajak of een kano. Niet nodig om te vertellen dat onze waterratjes die dag niet helemaal droog blijven …