Bedrijfsbezoek logistiek

Kies je voor de module logistiek, dan krijg je niet alleen theoretische lessen over logistiek. We proberen je een zo praktisch mogelijke kijk te geven op logistiek in de breedste zin van het woord. Daarom bezoeken we bedrijven waar logistiek een belangrijke rol speelt. Een greep uit de bedrijfsbezoeken van de laatste jaren:

Umicore
Donaldson
Sioen Industries
Roularta Media
2XL-ECS
AZ Sint-Jan
Poco Loco
Dovy Keukens
Colruyt Verdeelcentrum Halle

Werkplekleren logistiek
Kies je voor de module logistiek, dan leer je via een dagopleiding in het VDAB opleidingscentrum in Rekkem aan de hand van praktijkopdrachten een aantal basisvaardigheden aan voor de magazijnbediende. Je werkt met de transpallet, je gebruikt vlot de folieermachine, je omspant het pallet met de bandomspanner, je interpreteert de verschillende pictogrammen. Je doet een inventarisopname in het magazijn en je stelt een pickingorder samen. Je krijgt ook uitleg over de werking van de heftruck.
Werkplekleren retail en visual merchandising
Kies je voor de richting retail assistant, dan bezoek je tijdens de lessen retail en visual merchandising winkels uit de verschillende branches. Zo zie je hoe het er in het echt aan toe gaat. Vermits onze school zich midden in een winkelcentrum bevindt, bezoek je de belangrijkste winkels in deze straten. Standaard boekhandel, boekenvoordeel, Selection, Gigolo, Blokker, Bart Smit, ici Paris XL, enz.
Stage 5de jaar onthaal, organisatie en sales

Kies je voor deze richting, dan ga je In het vijfde jaar een halve dag op stage. Op die manier maak je op een grondige manier kennis met de bedrijfswereld. Je wordt begeleid door een stagementor die je taken geeft, en uiteraard ook de nodige uitleg. De stage in het 5de jaar is een aanloop naar de uitgebreidere stage in het 6de jaar.

Stage 6de jaar office assistant op donderdag
Je gaat op  woensdagvoormiddag en donderdag op stage.

Op donderdag ga je aan de slag in een kantoor als administratief medewerker. Je wordt begeleid door een stagementor die je taken geeft. Het is de bedoeling dat je start met eenvoudige taken en na verloop van tijd steeds zelfstandiger taken kan uitvoeren. De ervaring die je opdoet, kan je later ook helpen bij het solliciteren.

Stage 6de jaar retail assistant op donderdag

Op woensdagvoormiddag en donderdag ga je als stagiair aan de slag in een winkel. Je wordt er begeleid door een ervaren stagementor die je de kneepjes van het vak zal leren.

Je leert hoe je:
– leveringen verwerkt,
– artikelen verkoopklaar maakt,
– artikelpresentaties in de winkel en etalage maakt,
– klantvriendelijk aan de slag gaat,
– productkennis verwerft en toepast,
– een succesvol verkoopgesprek voert,
– met de kassa werkt.

Uiteraard leer je dit allemaal stap voor stap! De ervaring die hier opdoet zal je in het zevende jaar helpen bij de uitbating van de leerwinkel en vormt zeker ook een meerwaarde bij toekomstige sollicitaties.

Stage 6de jaar office assistant op woensdag

Kies je voor de module logistiek, dan ga je op woensdagvoormiddag  op stage in een magazijn van een groothandel, een distributiecentrum of een winkel.
Als logistiek medewerker ontvang en laad je goederen. Je pakt de goederen ook uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Je maakt hierbij gebruik van hulpmiddelen, stapeltechnieken en stapelhulpmiddelen. Ook de goederen tellen, scannen en registreren alsook de bijhorende documenten controleren en invullen behoren tot je takenpakket. Als magazijnmedewerker sta je ook in voor de bijhorende administratie.

Stage 7de jaar
In het 7de jaar ga je enkel op donderdag op stage.

De stage in 7 business support is vooral gericht op onthaal. Je werkt bijvoorbeeld aan de balie van een bibliotheek of je kiest voor een onthaalfunctie in een rust- en verzorgingstehuis. Naast het onthaal voer je uiteraard ook nog andere taken uit die verschillen van bedrijf tot bedrijf. De ervaring die je opdoet, kan je later ook helpen bij het solliciteren. Stage lopen is een heel goede manier om te ondervinden welke job je later wil uitoefenen.

De leerlingen van 7 retailmanagement & visual merchandising lopen stage in een winkel. Bovendien maak je ook kennis met de taken van winkel- of rayonverantwoordelijke tijdens een week blokstage.

Leeronderneming in 7 retailmanagement & visual merchandising

Kies je voor dit specialisatiejaar, dan  leer je alle knepen van het vak om zelf een winkel uit te baten. Je doorloopt het ganse traject van opstarten tot uitverkoop van een zaak in een eigen leerwinkel, en dit in het hartje van Blankenberge. Marktonderzoek, keuze van het assortiment, ontwikkelen en toepassen van huisstijl, winkelinrichting, schilderen van elementen, het uitwerken van verkoopacties, thema-etalages maken, inpakken volgens de laatste trends, prijzen van artikelen, kassa. Kortom, zelfstandig een eigen winkel uitbaten, komt op een aantrekkelijke manier aan bod. Hierin groei je, stap voor stap naar een jonge zelfstandige ondernemer of filiaalverantwoordelijke!

Studentenbedrijf in 7 business support

De ondernemersvaardigheden van onze leerlingen worden aangewakkerd in dit project.
Onder toezicht van en in samenwerking met VLAJO (Vlaamse Jongeren Ondernemingen) wordt de reële situatie van een beginnend ondernemer nagebootst. De leerlingen leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en maken van een idee een uitgewerkt product of een dienst die vlot verkocht kan worden. De boekhoudkundige verwerking van dit proces krijgt ook de nodige aandacht. De leercoaches begeleiden, sturen bij en ondersteunen waar nodig.

Virtueel kantoor in 7 business support

In het virtueel kantoor leer je de competenties verwerven die noodzakelijk zijn om als onthaalmedewerker of commercieel medewerker aan de slag te gaan.

Klantgericht handelen oefen je in door contacten met klanten en leveranciers in verschillende talen. Dit zowel telefonisch als via mail. Je neemt ook deel aan een beurs.

De administratieve opvolging van klanten, leveranciers, bestellingen, facturatie, voorraadbeheer … gebeurt via het ERP-pakket ‘ODOO’.

In dit project leer je ook werken als team, je leert omgaan met feedback, communicatie is belangrijk, je leert vergadertechnieken toepassen …

Kortom je wordt voorbereid om aan de slag te gaan in het echte bedrijfsleven.