Roubaix en Lille

In het eerste trimester van het 5de jaar is er  een didactische uitstap naar Roubaix en Lille gepland. ‘s Morgens bezoek je het museum “La piscine” in Roubaix waar de gidsen in het Frans uitleg geven over het gebouw en de “oeuvres phares” van hun collectie. In de namiddag verken je in kleine groepjes Rijsel. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst ontdek je niet alleen de prachtige stad, maar steek je ook heel wat op over het dagelijks leven van de Fransen. Het is vooral de bedoeling dat je van de gelegenheid gebruik maakt om zich zo veel mogelijk in het Frans uit te drukken.

Je maakt ook een “etalagewandeling” waarbij je observeert hoe de Visual Merchandisers te werk gaan,  hoe ze erin slagen om de stopkracht groter te maken zodat de potentiële klant de winkel binnengaat om iets te kopen.

Dag van de geschiedenis

De “Dag van de geschiedenis” is een volledige dag gewijd aan geschiedenis. Het vindt om de twee jaar plaats omdat we als school beseffen dat het verleden ons heden en onze toekomst bepaalt en vormt. Op die dag trekken alle leerlingen van de school er op uit om geschiedenis te ‘beleven’. Bedoeling is om de leerlingen te laten ervaren dat geschiedenis ons omringt, in musea en ‘lieus de mémoires’.