Erasmus+

Sint-Jozef Sint-Pieter gaat al lang internationaal. Met de regelmaat van de klok ontvangen we leerlingen en leerkrachten uit verschillende Europese landen en laten we ook onze leerlingen hun vleugels uitslaan.
Onder de titel In a world so connected, why do we feel so alone gingen we met ons laatste project op zoek naar de link tussen o.a. eenzaamheid, depressie, verstoord lichaamsbeeld en de digitale wereld waarin onze jongeren zich elke dag opnieuw bevinden. We wilden met ons project alles op alles zetten om jongeren weerbaarder te maken in de huidige digitale wereld en hen leren sociale media te gebruiken als een tool in plaats van een domper op hun eigenwaarde.
Voor dit project kozen we ervoor samen te werken met een school uit Hongarije en een school uit Zweden. Beide landen zitten boven het Europese gemiddelde wat mentale problemen bij jongeren betreft. We wilden onze jongeren van vandaag via ons project helpen om internationale banden te smeden, onderzoek te doen en handvaten laten creëren om niet alleen hen, maar ook vele andere jongeren opnieuw écht in connectie met elkaar te laten treden, met een realistische kijk op zichzelf, op elkaar en op de moderne wereld.
www.jopie.be/connect-id
Ook in de 3de graad doorstroom en dubbele finaliteit liepen gelijkaardige projecten.

China

Hou je van een uitdaging? Interesse in een andere cultuur?  Het stadsbestuur van Blankenberge heeft een samenwerkingsakkoord ondertekend met het Fengtai District in Beijing. Alle leerlingen van het 4de en 5de jaar komen in aanmerking om deel te nemen aan een uniek studentenuitwisselingsprogramma. Je bent te gast bij een Chinees gastgezin. Zo leer je de traditionele gebruiken, de Chinese cultuur en de specifieke Chinese keuken van dichtbij kennen. Zelf krijg je later dan ook een Chinese jongere op bezoek zodat ook hij/zij onze cultuur leert kennen.