Samenwerking BaSO

De stap naar het secundair onderwijs is voor vele kinderen een grote stap. We helpen daarbij, omdat we het belangrijk vinden dat elk kind zich goed voelt op school. Daarom werken we ook samen met het basisonderwijs. Vooral met de basisscholen van onze vzw (Blankenberge, Nieuwmunster en Wenduine), maar even graag met de 20 verschillende basisscholen van waaruit al onze kinderen in het eerste jaar komen.

Regionale ontmoetingsavond personeel BaO - SO

Onze regionale ontmoetingsavond is een netwerkmoment tussen personeel basis- en secundair onderwijs in onze regio. We geven er feedback over hun oud-leerlingen van de basisscholen uit de regio die bij ons ingeschreven zijn (welbevinden, schoolloopbaan, studiekeuze, schoolresultaten) en vragen feedback over de overstap van basis- naar secundair onderwijs van onze eerstejaars (soepele overgang, relevante info …). We wisselen van gedachten rond gemeenschappelijk thema’s en spreken af voor activiteiten waaraan we samen werken.

Bekijk hier ons virtueel gastenboek van de 23ste editie (2022).

Initiatieven voor ouders (en leerlingen)

We vinden het belangrijk om ouders en leerlingen goed te informeren over onze school. Daarom organiseren we verschillende infomomenten.

Infoavond voor ouders

In de maand november nodigen we alle ouders met kinderen in het vijfde en het zesde leerjaar uit voor een infoavond. Deze avond gaat door in het schoolrestaurant van Sint-Jozef Sint-Pieter, Weststraat 86, in Blankenberge.

We willen op deze avond een beeld geven van hoe het er in het secundair onderwijs in het algemeen én bij ons op school aan toe gaat.

Oudercontact 6de leerjaar + infostand secundair

Op het oudercontact voor het zesde leerjaar (vrije basisscholen Blankenberge, Wenduine en Nieuwmunster) – dat doorgaat in het schoolrestaurant van Sint-Jozef Sint-Pieter BaO Campus Weststraat (nummer 117) – is ook het secundair onderwijs vertegenwoordigd voor vragen en eventueel aanmeldingen voor het volgende schooljaar.

Infodagen

Op de startpagina van onze site kan je lezen wanneer de infodagen doorgaan.

Initiatieven voor klassen en leerlingen
De volgende initiatieven zijn exclusief voor leerlingen van het basisonderwijs. De leerkrachten van het basisonderwijs kunnen zich voor een of meerdere initiatieven inschrijven via de linken die je hier vindt.
Techniekklas

Tijdens deze techniekactiviteit maak je een drinkbare nachtlamp.

DOELGROEP: zesde leerjaar
LOCATIE: bij ons op school, in de techniekklas
PERIODE: december / maart / juni (voormiddagvullend)

INSCHRIJVEN: per school / per klas via deze link voor 30 november 2023

De elektrobouwdoos

Op vraag van het basisonderwijs ontwikkelde leraar Bert Bogaert de elektrobouwdoos en de bijhorende werkbundel. Leerlingen experimenteren op een veilige en doordachte manier met elektriciteit.

De elektrobouwdoos, extra modules en de werkbundels voor leerlingen kan je bestellen bij bert.bogaert@sjsp.be.

Een dagje secundair

Als leerling van het zesde leerjaar al één dag meemaken zoals in het eerste jaar secundair? Dat kan!
De directeur biedt een korte uitleg en bezorgt je een lesprogramma voor één dag. Tussendoor krijg je een gratis warme maaltijd aangeboden in ons schoolrestaurant. En om 14.55 u. eindigt deze unieke lesdag.

DOELGROEP: zesde leerjaar
LOCATIE: bij ons op school
PERIODE: februari / maart (een hele dag)

INSCHRIJVEN: per school / per klas via deze link voor 30 november 2023

Escapespel

Tijdens de twee coronaschooljaren konden de leerlingen van het zesde leerjaar niet bij ons op bezoek komen. Daarom ontwikkelden we een escapespel waarin je kennis maakt met alle vakken die je krijgt in het eerste en tweede jaar secundair.

DOELGROEP: zesde leerjaar
LOCATIE: in de eigen klas
PERIODE: tweede / derde trimester (ca. 2,5 à 3 uur)

INSCHRIJVEN: per school / per klas via sofie.vandamme@sjsp.be

De leerlingen van Sint-Jozef Sint-Pieter campus Weststraat maakten in 2021 een filmpje van hun escapespel.

5 voor 5

Leerlingen van het vijfde jaar lezen leerlingen uit het vijfde leerjaar voor uit een boek in het thema van de Jeugdboekenmaand. Ze maken een voormiddagvullend programma en combineren het voorlezen met een spel en een knutselactiviteit.

DOELGROEP: vijfde leerjaar
LOCATIE: bij ons op school
PERIODE: tweede trimester (voormiddagvullend)

INSCHRIJVEN: per school / per klas via anne.rasquin@sjsp.be of esther.debaere@sjsp.be

Spaghettiavond en fuif

Als de leerlingen van de leerlingenraad een fuif voor alle leerlingen van de eerste graad organiseren, nodigen we ook de leerlingen van het zesde leerjaar en de uitbreidingsklas uit van de scholen van onze vzw.

We koppelen daar een spaghettiavond aan. Vanaf 18 u. kunnen de jongeren en hun ouders spaghetti komen eten. De fuif start om 19 u. en eindigt om 21 u. De ouders kunnen tijdens de fuif rustig verder eten, een glas drinken, een praatje slaan … in het schoolrestaurant.

In het schooljaar 2023-2024 vindt dit niet plaats, omwille van de officiële opening van de nieuwbouw.