Het toestel

Aangezien de tablets als didactisch leermiddel gebruikt worden, verwachten we dat elke leerling over een iPad beschikt. Wie zelf geen iPad heeft, kan er een kopen of huren op school.

De school ontvangt de komende 2 jaar middelen van de overheid om te investeren in een toekomstige en veilige ICT-infrastructuur. Hoe zal de school deze middelen benutten?

Het principe:
· elke leerling van 1 tot 7, ingeschreven in onze school
· of hij/zij nu een eigen iPad heeft, er eentje gekocht heeft of er eentje huurt
· zullen we reeds dit schooljaar financieel ondersteunen
· alsook de 2 schooljaren erna (uiteraard als hij/zij nog steeds ingeschreven is op onze school).

Wie een iPad huurt, betaalt in normale omstandigheden 145 euro op jaarbasis maar zal nu geen huurprijs moeten betalen. Ook krijg je 5 euro korting op de verzekeringspremie op jaarbasis. De leerling op onze school die 3 jaar huurt zal de komende 3 schooljaren zijn toestel dus gratis kunnen gebruiken. Eind augustus zal wel 20 euro aangerekend worden maar dat wordt door de school terugbetaald via de factuur van december.

Wie al een eigen iPad heeft of een iPad aankoopt, zal dit schooljaar en de komende 2 schooljaren op elke trimesterfactuur (Kerst, Pasen, juni) 50 euro korting krijgen.

Voor het schooljaar 2021-2022 verwachten we dat de iPad compatibel is met iPad OS 13. Volgende toestellen zijn compatibel met iPad OS 13 en daardoor geschikt:
• 12.9-inch iPad Pro
• 11-inch iPad Pro
• 10.5-inch iPad Pro
• 9.7-inch iPad Pro
• iPad (6th generation)
• iPad (5th generation)

De verzekering

Indien je een iPad aankoopt via de school ben je vrij om het toestel individueel te verzekeren of toe te treden tot de groepsverzekering die is afgesloten via de school.

De toestellen die vanaf schooljaar 2021-2022 worden verhuurd zijn automatisch verzekerde toestellen. De franchise voor de huurtoestellen en de aangekochte toestellen vanaf schooljaar 2021-2022 bedraagt €50.

De vroeger aangekochte toestellen kunnen enkel nog verzekerd worden via de oude allriskverzekering met een franchise van 75 euro. Er is voor deze toestellen geen dekking meer voorzien tijdens de zomervakantie. De groepsverzekering van de school dekt alle mogelijke schade aan de iPad wereldwijd, m.u.v. louter verlies (diefstal zonder inbraaksporen). Diefstal uit een voertuig is ook niet verzekerd.