Eigentijdse leeromgeving
Evolutie in de IT zorgt ervoor dat onderwijs vandaag op een andere manier gegeven kan worden dan tot nu toe het geval geweest is. Onze school kiest voor eigentijdse leeromgevingen. Met het gebruik van de iPad gaat ze voor een interactieve didactiek met veel kansen voor actuele leerinhouden.

Elk kind is uniek, en daarom is ons onderwijs persoonsgericht. Via een sterke, moderne didactiek willen we elke leerling op zijn niveau en tempo uitdagen en op een laagdrempelige manier toegang verlenen tot de digitale wereld. Daarom maakt elke leerling gebruik van een persoonlijk toestel.

Weg met werkboeken en handboeken?
Neen, absoluut niet. In de lessen is er vandaag een goede mix van digitale en papieren werkvormen. Digitaal sluit papier niet uit.

Ook bij het studeren kan men de iPad en klassieke middelen samen gebruiken. Sommige leraars gebruiken een digitaal handboek, ondersteunen dat met Keynote of PowerPoint en vragen hun leerlingen zelfstandig notities te nemen in een schrift. Bij het studeren van woordjes Frans kunnen de leerlingen apps gebruiken, maar het kan even zinvol zijn om de leerlingen manueel woorden te laten noteren tot ze de juiste spelling in de vingers hebben.