Overzicht apps

Er gebeuren mooie dingen wanneer de leerling het leren in eigen handen kan nemen. Een aantal apps kunnen hierbij ondersteunend werken. Naast de ingebouwde apps die mee geïnstalleerd worden met iPad OS* en de gratis apps van Apple, maken we ook gebruik van andere educatieve apps. Deze apps worden door het schoolsysteem naar de iPad van de leerling gepusht.

voorbeelden ingebouwde apps voorbeelden apps van Apple voorbeelden gepushte apps

Mail

Agenda

Safari

Kaarten

iBooks

iCloud

Pages

Numbers

Keynote

iMovie

Garageband

ITunes U

PDF Expert

Calculator ∞

 Socrative

Bookwidgets

Desmos

Explain Everything

*iPad OS is het besturingssysteem op de iPad. Het is aan te raden om dit telkens bij te werken naar de laatste versie.

Berichten - agenda

Elke leerling heeft een account in Smartschool. De leerling gebruikt deze account om via berichten te communiceren, om zich aan te melden op schoolsystemen, zijn agenda te consulteren …

De leerling abonneert zich ook op de taken- en toetsenagenda van Smartschool. In de app agenda verschijnen dan de taken en toetsen. De agenda kan gebruikt worden om hun studieplanning op te stellen.

Back-up en werken in de Cloud
We leren de leerlingen om een reservekopie van hun iPad te maken. Verder maken we ook gebruik van clouddiensten zoals iCloud en Google Drive. Op die manier is al hun digitaal leermateriaal in de cloud aanwezig en leren ze om cross-device te werken.
Rekentoestel
De leerlingen kopen geen rekentoestel meer aan. Voor de lessen wiskunde, economie … maken ze gebruik van de app Calculator. Voor wiskunde wordt er verder nog gebruik gemaakt van Desmos en GeoGebra. Dit zijn 2 gratis apps die dezelfde kracht hebben als een duur grafisch rekentoestel.