Havenbezoeken

Tijdens het schooljaar worden alle Vlaamse zeehavens (Zeebrugge, Antwerpen, Gent, Oostende) en de haven van Rotterdam bezocht. Wat is er zo typisch aan de haven van Zeebrugge? Waar blinkt Gent in uit? Wat maakt Antwerpen interessant? Wat heeft Oostende te bieden? Een tweedaags bezoek aan Europa’s grootste haven Rotterdam, is een boeiende afsluiter.

Logistieke games

Bij een opleiding tot logistiek bediende horen ook enkele simulaties. Dit doen we aan de hand van logistieke games die je inzicht geven in het dagelijkse beleid van een logistiek bedrijf.
We spelen Top Shoe light, Haven in zicht en TLT International.  

Casestudies
Bepaalde onderdelen van de leerstof worden aangebracht in de vorm van case-studies.

Zo verdiepen we ons een hele dag in een gevalstudie over Incoterms: wie draagt de kosten van een transport? Wie staat in voor de risico’s?

We maken de rekening voor het aanlopen van een schip in de haven van Zeebrugge. Je zal versteld staan wat hier allemaal bij komt kijken!

Gastsprekers
Een echte scheepsagent, een manager van een transportbedrijf, een douanier, een loods … zij komen je alles vertellen over hun fascinerende job.
Bedrijfsbezoeken

Naast de havenbezoeken gaan we ook regelmatig een bedrijf bezoeken. De openbedrijvendag is voor ons een vaste afspraak. Jaarlijks wijzigt dit programma.