Boeken (papier + digitaal)

De prijzen van de boeken variëren per leeftijd en per studierichting. Je vindt een detailoverzicht voor jouw studierichting in onze infobrochure start schooljaar. Om de kostprijs te drukken, wordt er gebruik gemaakt van een huursysteem voor alle bronnenboeken in alle leerjaren. De werkboeken worden aangekocht.
Alle leerlingen kunnen hun boeken (papieren en digitale versies) aanschaffen via de school. De leerlingen hoeven dus zelf geen schoolboeken te bestellen. Alle papieren leermiddelen kunnen eind augustus in het schoolrestaurant worden afgehaald.
De digitale boeken worden gedurende de eerste week van het schooljaar op de iPad geïnstalleerd.
Een rekenmachine hoeft niet meer aangekocht te worden omdat die beschikbaar is op de iPad.

Lesmateriaal

De papieren werk- en leerboeken worden voor de leerlingen van het 1ste t.e.m. het 7de jaar door de school besteld en in pakketten klaargelegd. Dit pakket kom je dan kopen op de afhaaldagen.

We raden iedereen aan om de winkels nog niet leeg te kopen voor de start van het schooljaar. Leerlingen van de eerste graad krijgen bij hun boekenpakket een lijstje met aan te schaffen spullen. Ze vinden dit in hun boekje Leren Leren.
Leerlingen van het 3de t.e.m. 7de jaar wachten tot hun vakleerkrachten hen de nodige informatie hebben gegeven. Mappen, schrijfgerei … hoeven zeker niet nieuw te zijn. Kijk eerst even in de kasten wat je daar nog vindt!

Sportmateriaal (LO-lessen)

Voor de lessen lichamelijke opvoeding kan je een turnshirt met schoollogo kopen tijdens de afhaaldagen (8 euro). Tijdens het schooljaar kan je hiervoor in het schoolwinkeltje terecht. Je zorgt zelf voor een donkerkleurig sportbroekje (short).

Voor de zwemlessen is het geen overbodige luxe om over een zwembrilletje te beschikken (zout water). Omwille van de hygiëne vragen we ook om een zwembroek te dragen in plaats van een zwemshort. De meisjes dragen een badpak of sportieve bikini.